Vaeltamassa Tampereen kupeessa: Birgitan polku

Arki | maanantai 16. syyskuuta 2019

Ai että syksy, ylimenokausi ja luonnossa vaeltaminen! Ylimenokauden (loman) ollessa hyvässä vauhdissa ja peruskuntokauden orastaessa horisontissa, tuo halvin terapiamuoto (vaeltaminen) on tullut jälleen kuvioihin. Luonnossa samoilu on hyvin lähellä allekirjoittaneen sydäntä. Lähialueen kohteet, kuten Siikaneva ja Helvetin järvi ovat kohtalaisen tuttuja. Nuuksiossakin on trauma tai kaksi aiheutettu tuolla aikoinaan jakamallani fiaskoksi muttuneellatelttaretkellä. Tosin aivan Tampereen kupeessa oleva Birgitan polku oli enemmän tai vähemmän uusi tuttavuus. Ennen tätä syksyä.

Birgitan polku
Ammejärvi, Birgitan polku
Birgitan polku ja Ammejärvi

Suunnittelu ei ole omien vahvuuksien osiossa, joten reissuun lähdimme melko extempore meiningillä. Reppuun safkaa ja kamera, lenkkarit jalkaan, Googlesta neuvot ja ei kun menoksi!

Noh Google maps ohjeisti Ammejärven laavulle, johon nokka kohdistui. Tulimme kohtalaisen erikoiselle metsätielle, missä navigaattori sanoi olevamme perillä. Toki missään ei näkynyt polkua. Tuolla ”Raivolla läpi, vaikka harmaan kiven” mentaliteetilla varustetulla poikakaverilla oli selkeä suunnitelma. Metsän, ojien ja mikä vaikutti kuivahtaneelta suolta läpi kohti navigaattorin neuvomaa laavua. Omat varovaiset ehdotukset uudesta reittivalinnasta kaikuivat tyhjälle metsälle, koska jääkaapinjakaja viiletti jo määrätietoisesti askellen noin 100 metrin päässä.

 

Onneksi tämä määrätietoisuus palkittiin ja noin 10 minuutin päästä (ilman kolhuja tai suohon hukkumisia) löysimme Googlen neuvoman Ammejärven laavun. Tulipaikkoja oli useampi ja parikin vessaa löytyi laavujen lähettyviltä. Toki makkarat ovat jääneet jo parikin vuotta kauppaan eli matka jatkui.

birgitan polku lempäälä
Ammejärvi, Birgitan polku
Birgitan polku, Ammejärven laavu
Birgitan polku

Birgitan polku on tosiaan itselle melkoisen uusi tuttavuus, joten valitsimme summa mutikassa sopivan mittaiselta tuntuvan reitin. Tälläinen reitti oli Houkkalammen reitti, mikä oli 4.6km mittainen. Matkalle mahtui kunnon metsäpolkuja, aukeampia hakkuualueita ja tietenkin itse määränpää eli lampi.

Birgitan polku, Houkkalampi
Houkkalampi
Birgitan polku, Houkkalammen reitti
Välipalatauko Houkkalammella

Suosittelen ehdottomasti käväisemään tämän pätkän Birgitan polkua! Tampereelta reitti on sen verran lähellä, että iltapäivä ja ilta riittää mainiosti reitin kulkemiseen. Tosin jos ilma on sateinen, niin kannattaa ottaa kumisaappaat, koska paikoittain reitti on melko kosteaa. Tai ainakin vaikuttaa, että potentiaalisesti se menee erittäin kosteaksi, jos yhtään sataa. Me valitsimme tuon viime viikon hellepäivän omalle vaellukselle, joten lenkkarit riittivät mainiosti, vaikka alussa olikin tuo maailmanlopun osio, minkä läpi menimme.

 

Onko täällä muuten ihmiset kulkeneet Birgitan polulla? Olisi kiva kuulla lisää hyviä pätkiä, mitä Tampereen lähistöllä voisi käydä kulkemaan.

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Matkailua Suomessa, Porvoo

ti 16.7.2019

Jaa niin miksi Porvoo valikoitui minilomakohteeksi? No minäpä… Lue koko kirjoitus

Juhannus hermolomalla

su 23.6.2019

Jälleen kerran otsikko kertoo kaiken. Juhannus meni allekirjoittaneen… Lue koko kirjoitus

Päiväretkeilijän unelma;…

ke 10.10.2018

Onko hullua olla mielettömän onnellinen akilleksen nopeasta… Lue koko kirjoitus